Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі з конфіскацією майна: апеляційний суд підтвердив вирок мешканцю Запоріжжя за обвинуваченням у державній зраді

07 травня 2024, 16:39

Запорізький апеляційний суд повідомляє, що 6 травня 2024 року колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянуто апеляційні скарги обвинуваченого П. та його захисника на вирок Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 3 листопада 2023 року.

Мешканець міста Запоріжжя П. обвинувачується у тому, що надавав представникам фсб рф допомогу у проведенні підривної діяльності проти України та Збройних Сил України.

За інформацією Запорізького апеляційного суду, обвинувачений добровільно, за невелику грошову винагороду розвідував та повідомляв представнику фсб інформацію про місця зосередження військової техніки ЗСУ, перевіряв результати ворожих обстрілів по місту, слідкував за новими цілями ворога.

При виконанні чергового завдання російського куратора громадянина П. було затримано співробітниками Служби безпеки України.

Вироком місцевого суду обвинуваченого П. було визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього, належному йому на праві власності, майна.

В апеляційній скарзі, посилаючись на недостатність доказів вини громадянина П., сторона захисту просила вирок суду першої інстанції скасувати, та постановити новий вирок, яким виправдати обвинуваченого.

За результатами розгляду апеляційних скарг, колегією суддів було вирішено залишити вирок місцевого суду без змін.

Справа № 331/4136/23

Запорізький апеляційний суд